Nathalie Johnsson

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

Jag är ju laboratorieingenjör så jag är mycket i labbet. En typisk dag är att jag kommer in, checkar av att maskinen (Biomass Analyzer) ser okej ut och kör fantomen. Fantomen är en liten plastbit vi använder för att representera vatten. Den körs i maskinen för att se att maskinen är stabil. Därefter kör jag igång med tester. Det handlar mycket om att köra igenom mycket material för att kunna trimma in maskinerna.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att alla dagar ser olika ut. Vi håller på med många olika saker samtidigt. Vissa dagar står jag i labbet och kör en massa prover för att trimma in maskinerna. Andra dagar sitter jag och gör research för att räkna ut hur nästa steg ska se ut.

Jag tycker om att vi är ett litet team. Det känns som att man är delaktig i allt. Tidigare jobbade jag på ett väldigt stort företag, där var det svårt att påverka. Det känns som att när man jobbar här, så har det man gör verkligen betydelse för utvecklingen av företaget. Det uppskattar jag jättemycket.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut?

Eftersom vi är ett litet företag så finns det verkligen utvecklingsmöjligheter. Är det något man är intresserad av så är det bara att fråga. Det är jätteroligt. Jag har börjat lite med programmering som en kollega har hjälpt mig med, så att jag ska kunna analysera datan som jag kör också. Innan var det så, om jag behövde något, så var jag tvungen att be någon annan plocka fram det. Det finns väldigt mycket kunskap här på Mantex och jag lär mig mycket av mina kollegor. 

Vad gör du helst på fritiden?

Slappar, lyssnar mycket på musik, läser böcker och tränar. Lite som alla andra (skratt).

Nathalie Johnsson

Nathalie Johnsson
Laboratorieingenjör

Anställd sedan mars 2023. Nathalie spenderar mycket tid i labbet och varje morgon kör hon fantomen.

”Det känns som att det jag gör verkligen har betydelse för utvecklingen av företaget.”

Krister Hessling

 

 

Hur kan en typisk arbetsdag se ut för dig?

Det är väldigt varierande och det är det som är så roligt. Jag håller på med så olika projekt. Det kan handla om elektronikutveckling, att jag gör elscheman för nya produkter, kopplar ihop en krets som jag har testat, gör en proof of concept, det vill säga testar om ett koncept man tänkt ut fungerar i verkligheten. Jag gör även inköp och test av komponenter, sätter ihop prototyper och bygger våra maskiner. Min yrkesroll är bred och det finns inga vattentäta skott mellan våra avdelningar. Jag jobbar tillsammans med mekanik lika mycket som tillsammans med mjukvara.

Det bästa med ditt jobb?

Det bästa är att det är dels varierande, dels väldigt fritt. Vi har projektramar vi måste följa, men inom de ramarna kan jag lägga upp arbetet själv. Jag har både ett teknikintresse och ett mjukvaruintresse, så en av de saker jag tycker är roligast är att programmera våra inbyggda system. Det gör jag även på fritiden. Man kan säga att mitt jobb är en förlängning av mina hobbies.

Finns det utmaningar?

Utveckling är en utmaning i sig. Man måste hela tiden komma på de bästa lösningarna inom projektramarna. Dels ska det vara säkra lösningar som kommer att fungera, dels ska de utvecklas inom en rimlig tid och kostnad.

Vad gör du helst när du inte är på jobbet?

Jag brinner för fotografering och håller på med olika musikprojekt, samt olika små elektronikprojekt i hemmet. Jag tillbringar även mycket tid till odlingarna på kolonilotten.

Krister Hessling

Krister Hessling
Utvecklingsingenjör

Anställd sedan 2016 och en av dem som arbetat längst i företaget.  
Elektronik och programmering är bara en del av uppgifterna i en bred roll.

 

”Det bästa med mitt jobb är att det är väldigt varierande och fritt.”