Mantex börjar handlas på First North

Max Gerger, tillsammans med personal, ringer i klockan.

Idag startade handeln med Mantex aktier på NASDAQ First North, och det var stolt VD som traditionsenligt öppnade handeln med att ringa i börsklockan.

Varför ringer man i klockan?

Traditionen med att ringa i en klocka, vid marknadens öppning och stängning, går tillbaka ända till 1870-talet. Det var nämligen då som aktiebörsen i New York gick över till kontinuerlig handel, och man behövde en signal som alla kunde höra. Innan dess hade man mest handlat aktier genom att göra upp inbördes mellan två personer, men nu ville man alltså att så många som möjligt skulle kunna köpa och sälja aktier samtidigt på en gemensam marknadsplats.

Även om börsmäklarna har lämnat börsgolven, och all handel numera sker i datorer, så har ändå traditionen med ringa i en klocka levt kvar.

Ett stort tack!

–”Det här är en spännande dag för Mantex, och jag vill passa på att skicka ett stort tack till alla som gjort detta möjligt; till alla nya investerare som tror på våra produkter, våra huvudägare, partners och inte minst alla våra medarbetare som arbetat hårt den senaste tiden med att få allt på plats. Nu är det upp till oss att leva upp till det förtroende som ni har visat oss!”, sade en mycket glad Max Gerger, VD på Mantex.

Mantex i New York

Som en del i öppningsceremonin visades även en bild med Mantex namn på Nasdaqs berömda videovägg vid Times Square i New York.

Vill du se vad som händer på väggen just nu kan du klicka här.